Uncle John's BB

Keikat

Historiaa

Kuvia ja musiikkia

 

In English

Historiaa

 

UJBB:n jäsenistä Tuomo Salo, Seppo Örmälä ja Jarmo Saarti ovat soittaneet yhdessä jo 1970-luvun puolesta välistä alkaen. Harrastus alkoi koulubändinä lukiovuosina autotallissa, siirtyi sieltä Rajalan koulun musiikkiluokan harjoitustilaan. Opiskeluvuosina 1980-luvulla yhdessä soittaminen ei ollut kovin intensiivistä, mutta alkoi jälleen 1990-luvulla kaikkien poikien palattua Kuopioon. Tällöin perustettiin Uncle Johnin bluesorkesteri.

Pekka Mustonen on soittanut jo 1970-luvulta eri kokoonpanoissa. Hän tutustui Ewen MacDonaldiin 1980-luvulla Kuopiossa ja alkoi tehdä hänen kanssaan mm. farmakologisia blues-nauhoituksia.

UJBB on keikkaillut mm. karonkoissa, Kuopion ja Pohjois-Savon seudun blues-tapahtumissa ja ravintoloissa. Lisäksi yhtye on järjestänyt yli kymmenen vuoden ajan jokavuotisen vappuaaton konsertin Kuopion yliopistolla.

Tällä vuosituhannella bändiin liittyivät mukaan kokenut kuopiolainen bluesmies Pertti Rytkönen bassoa ja huuliharppua soittamaan sekä Markku Sirviö koskettimiin. Huuliharppua 1990-luvulla bändissä soitti Juha Hirvaskero.

Vuonna 2005 yhtye teki CD-levyn nimeltään Beta-blocker Blues and other blues for the lecture theatre. Parhaillaan ollaan suunnittelemassa uuden levyn tekemistä.

 

 

Updated 1.8.2009